Brons voor Nederlands team

Het paralympisch dressuurteam dat onder leiding van Joyce Heuitink in Rio acteerde, heeft teambrons gewonnen. En daarmee hebben zij hun vooraf gestelde doel bereikt voor deze spelen.

Goud ging naar Groot-Brittannië, Duitsland pakte zilver. ‘Een super team effort’, aldus de uiterst tevreden bondscoach Joyce Heutink. ‘Hier heeft iedereen jaren hard voor gewerkt en dit resultaat met drie nieuwe paarden in het team is geweldig.’hosmar adelinde rio

Gisteren stond Nederland in het tussenklassement al op de derde plek dankzij de bronzen plak van Frank Hosmar, en de ruiters konden deze positie vasthouden dankzij de zilveren en bronzen medailles van respectievelijk Demi Vermeulen en Rixt van der Horst in Grade III.

‘Ik heb hele mooie, constante proeven gezien van mijn ruiter en amazones,” aldus de bondscoach. “Ze hebben alle vijf, ook Sanne Voets die individueel start, boven de 70 procent gescoord en rijden vrijdag allen de finale. Dat is nog niet eerder gebeurd. In de finale gaan we er weer voor, want er liggen nog meer medailles in het verschiet.’

Het succes in de paardensport komt niet alleen van de ruiters en de paarden. ‘Ik wil graag de grooms, eigenaren van de paarden, de trainers, ouders en alle andere begeleiders bedanken voor hun inzet om dit succes mogelijk te maken’, besluit Heuitink.

Bron: Dehoefslag.nl