Brons voor Frank Hosmar

Frank Hosmar heeft op de Paralympische Spelen in Rio een bronzen medaille gewonnen in Grade IV. “Ik heb gedaan wat ik moest doen. Beter kon ik niet”, reageert Hosmar na zijn proef.

De Britse Sophie Wells kreeg, zoals verwacht, het goud omgehangen. Het zilver ging naar de Belgische Michele George.frank hosmar brons

“Ik had meer gehoopt. Ik kan mezelf niets verwijten. Alphaville was goed,” vertelt de pupil van Adelinde. Hosmar ging als eerste van acht combinaties van start. Er verscheen 70,310% op het scorebord, een percentage dat al snel werd bijgesteld naar 72,452%. “De scores zijn behoudend. De juryleden geven deze dagen niet makkelijk een acht. Er zijn internationale wedstrijden waar ik een 8 of 9 voor de eenvoudige galopwissel krijg. Die blijven nu uit.”

“Als kritische coach weet ik dat Frank betere eenvoudige wissels kan rijden,” licht Adelinde toe. “Dat is Franks specialiteit, dus het is goed om te weten dat daar nog wat te winnen valt. Ik verheug me op de kür van vrijdag!”

Voor de kersverse medaillist zijn er nog twee kansen op een medaille. Donderdagavond is bekend of Nederland in de landenwedstrijd een medaille wint. Vrijdag is de kür op muziek, waarin de beste zeven combinaties van iedere Grade aan start komen. “Ik hoop dan op een betere loting dan vandaag. Ik heb nu peper, dan wil ik zout”, aldus Hosmar.

Bron: Horses.nl