Adelinde koopt Henkie-veulen Lars

Adelinde heeft het vos- hengstveulen Lars (Henkie x Ampere x Cocktail x Cabochon) gekocht. De amazone is erg gecharmeerd van de nakomelingen van Henkie.

De hengst, die door Adelinde wordt getraind, liet bij de afstammelingenkeuring in Ermelo een nette collectie veulens zien.lars

Uit het verslag van de afstammelingenkeuring van Henkie:

Uniforme collectie voldoende tot goed ontwikkelde Gelderse veulens met uitstraling, die voldoende tot goed in het rechthoeksmodel staan.

De romp is voldoende opwaarts. Het hoofd is sprekend. De nek is voldoende van lengte. De hals is voldoende van lengte, goed van vorm en bespiering en staat er goed op. De schoft is goed ontwikkeld en goed van lengte. De schouder is goed van ligging en lengte. De rug is voldoende van lengte en goed van bespiering.

De lendenen zijn goed aangesloten en goed bespierd. De croupe is voldoende van lengte en ligging. De broekspier loopt voldoende lang door. Het voorbeen is goed van lengte, Het achterbeen is correct gesteld en meerdere malen wat lang. Het fundament zou meer ontwikkeld kunnen zijn en is goed van kwaliteit.

De stap is zuiver, goed van ruimte en souplesse. De draf wordt met een goede houding, souplesse en balans getoond met een goede voorbeentechniek en goede schoudervrijheid . De galop is ruim voldoende tot goed van kracht, ruimte en souplesse.

Fok- / aanparingsadvies: Het fokadvies is gebaseerd op het verrichtingsonderzoek en de veulenbeoordeling. Henkie kan houding, voorbeentechnieken schoudervrijheid in de beweging toevoegen aan de Gelderse fokkerij.