Adelindes verhaal

Adelinde legt op haar Facebookpagina uit welke gebeurtenissen hebben geleid tot haar afgroeten tijdens de spelen in Rio. Het bericht heeft al ruim drieënhalfduizend reacties opgeleverd.

“Op dinsdagmorgen wilde ik vroeg gaan trainen,” schrijft Adelinde. “Toen zag ik dat de rechterkant van Parzivals hoofd opgezwollen was. Hij had tegen de muren getrapt en hij bleek meer dan 40 graden koorts te hebben.” Parzival at en dronk en leek verder niet ziek.

13895439 1439893979357850 3413794324764205397 nTeam-dierenarts Jan Greve concludeerde dat hij door een giftig insect moest zijn gebeten. De ruin kreeg een infuus en er werden foto’s en een echo van zijn hoofd gemaakt. Alles was in orde.

“Aan het einde van de dag was de temperatuur gezakt en leek de zwelling ook minder. Toen moesten we een moeilijke beslissing nemen. We mochten van de FEI binnen het team niet ruilen van startplaats, zodat Parzival een dag extra had om te herstellen. Toen wilde ik helemaal niet meer starten. Parzivals gezondheid is het allerbelangrijkste in de wereld!”

Adelinde bleef in de nacht van dinsdag op woensdag bij Parzival op stal. ’s Ochtends was zijn temperatuur weer normaal. “Hij leek fit en ik wilde het team niet teleurstellen. We hadden geen reserve in Rio. Woensdagochtend heb ik na overleg met Jan Greve en de bondscoach tien minuutjes gereden. Parzival leek happy en fit.” De veearts van de FEI en enkele andere dierenartsen beoordeelden Parzival vervolgens en gaven groen licht.

“We besloten dat ik het zou proberen. Ik deed het voorzichtig aan met losrijden en alhoewel Parzival ok leek, voelde hij niet heel krachtig aan. Ik stapte veel om zijn energie te sparen. Toen ik de ring binnenreed, voelde ik dat hij alles gaf, doorzetter als hij is. Maar om hem te beschermen, ben ik gestopt. Mijn vriend, het paard dat alles heeft gegeven verdient dit niet. Dus groette ik af en verliet de ring.”

Lees het complete verhaal op Adelindes Facebookpagina.