Adelinde groet af tijdens Grand Prix

Een ontstoken kaak als gevolg van een steek of beet van een insect is de oorzaak van het vroegtijdig afgroeten van Adelinde tijdens de Grand Prix in Rio. Parzival heeft een dikke kaak, was gisteren nog doodziek met hoge koorts en kon vandaag de proef niet aan.

“Gistermorgen had Parzival een enorm gezwollen kaak,”licht Adelinde toe. “Waarschijnlijk door een beet van een spin of zoiets. Hij had 40.2 graden koorts. Gelijk maar aan het infuus gezet, van kwart voor zeven tot kwart voor vier. Om dat gif uit z’n lijf te krijgen.”160810818 ABFweb

Gisteren was Adelinde van plan om vandaag niet te rijden. “Maar ’s avonds was de koorts weer weg. Na overleg met Jan Greve toch maar besloten te rijden, voor het team natuurlijk. Die tong? Dat was pure vermoeidheid. Het ging gewoon niet. Dit heeft Parzival niet verdiend.”

Rio de Janeiro stond in Adelinde’s agenda gepland als het laatste optreden van Parzival. “Ik heb nu nog even niet nagedacht over zijn afscheid. Dit zou zijn laatste optreden worden, maar dit was helemaal geen optreden.”

Bron: Horses.nl