Parzival fris in Rio

De routinier onder de routiniers is opnieuw in goede doen, zo laat Adelinde aan Hoefslag weten. “Parzival mag dan inderdaad de meeste kilometers hebben gemaakt, hij is hier wel weer aardig fris.”

160805817 ABFweb“Met de reis heeft hij alvast niks geleden,” vult Adelinde aan. “Na het NK hebben we het even rustig aan gedaan, daarna heb ik hem weer goed opgepakt en hier is het vooral onderhouden. Ik ben tevreden als hij de proef loopt zoals ik wil dat hij deze loopt. Dat is op zijn minst foutloos. Ik heb een goed gevoel als Parzival bij de les is, er goed aanstaat en ik er alles uithaal wat erin zit.”

De Olympische Spelen in Rio de Janeiro worden alweer het zevende grote kampioenschap voor het Nederlandse succesduo, dat tijdens de voorgaande zes keer veertien medailles bijeen reed, waaronder vijf van de gouden kleur.

Adelinde en Parzival komen dit keer als startende combinatie voor Nederland in de baan. “Ik heb geen idee of dat ooit is gebeurd. Ik kan dit keer niet afkijken hoe het moet en zal het zelf moeten uitvissen, ha ha. Nee, het maakt niks uit voor mij. Je moet gewoon rijden. Het zou alleen niet leuk zijn als we als allereerste de baan in moeten. Ik weet namelijk nog niet of we als Nederland bij de top vijf landen behoren bij de loting.

Bron: Dehoefslag.nl
Foto: Arnd.nl