Henkie tweede bij 4-jarigen

De Gelderse hengst Henkie had tijdens het WK voor jonge dressuurpaarden in Ermelo alle ogen op zich gericht in de rubriek voor vierjarige hengsten. Hij kreeg onder het zadel van Adelinde maar liefst 91%. De score van Adelinde en Henkie was slechts één procent minder dan de winnaar Fürst William met Severo Jurado Lopez en goed voor de tweede plaats.

Een groot deel van het aanwezige publiek was speciaal gekomen voor de Gelderse blikvanger Henkie. En terecht want de zoon van Alexandro P toonde zijn enorme talent. Met heel veel kracht en souplesse ging hij door de baan. Dat leverde hem hoge punten op voor zijn basisgangen.A21V8159

“Wat een expressie, en wat een talent”, roemde juryvoorzitter Mariette Sanders de door Ria Hekkert gefokte hengst. “Soms zou het beeld wat zachter mogen zijn met iets meer lengte aan de voorkant, maar wat een talent.”

Met 9,5 voor de stap en galop en een 9 voor de draf kreeg hij uiteindelijk 91%. Eigenaar Aris van Manen was in de wolken: “Ik wilde het gewoon eens proberen, tussen de rijpaarden. Dat heb ik destijds ook met zijn vader Alexandro P gedaan, maar dat viel toen tegen. Dit is de eerste keer dat hij zo’n wedstrijd loopt maar hij liet zien echt mee te kunnen met de rijpaarden. Het pakte fantastisch uit.”

Bron: Kwpn.nl
Foto: Arnd.nl