Adelinde en Jerich Parzival 2e in kür

De 19-jarige Jerich Parzival liet tijdens de kür op muziek van het NK dresuur in Ermelo zien nog steeds mee te kunnen op het hoogste niveau en liet een serie kaarsrechte wissels zien. Met 81,325% werden Adelinde en de vosruin tweede in de kür, in het eindklassement was het goed voor brons!

Een jaar geleden had (bijna) niemand nog gedacht dat Adelinde Cornelissen en Jerich Parzival naar de Olympische Spelen zouden gaan. Bondscoach Wim Ernes vond de inmiddels 19-jarige Parzival te oud voor de Nederlandse dressuurequipe. Nu (interim-) bondscoach Johan Rockx aan het roer staat is alles anders. Hij heeft de amazone uit Nijkerk geselecteerd voor Rio, mét Parzival.160716815 ABFweb

Bekijk hier het interview met Adelinde na afloop van de kür

“Dit is toch wel een beetje: zie je wel!” aldus Adelinde. "Parzival gaf me echt een heel goed gevoel. Mijn doel was om hem vandaag wat scherper te hebben en dat is gelukt. De piaffe en passage voelde top en ook de series recht op de jury af waren kaarsrecht. Ik zou heel graag naar Rio willen. Drie jaar geleden toen hij hartproblemen had gehad, riep ik dat ik dat niet zou willen. Maar hij doet het nu al jaren heel goed en rijd al zeker een jaar zonder hartslagmeter. Als je zo onzeker blijft, rijd je ook met een verkeerde focus. Die heb ik dus nu niet meer. Ook sinds dat Veronique Swagemakers, dierenarts en sportpaardenbegeleider, mij helpt op veterinair gebied en met het management gaat het steeds beter met Parzival. De scores liegen daar het laatste jaar ook niet om."

Bron: Dehoefslag.nl
Foto's: Arnd.nl

160718146 ABFweb