WELKOM!

Ik ben Adelinde en ik heb mijn stallen in Nijkerk, op Landgoed Balkenschoten. Het paard waar ik alles aan te danken heb is Jerich Parzival. Sinds 2002 rijd ik hem en met hulp van mijn team – waaronder eerst Johan Hamminga en later Sjef Jansen – zijn we met vallen en opstaan een eind gekomen. Londen 2012 – Olympisch zilver -  was zeker een hoogtepunt! Lees verder

 

Governor met fenomenale proef naar zilver

Adelinde flikt het weer met Governor (Totilas x Jazz). Na de zilveren medaille van vorig jaar, dit jaar wéér die kleur. Met een prachtige rit waarin vanaf de zijlijn geen fout te ontdekken was, kwam er 84,134% van de jury. “Ik heb heerlijk gereden met Governor. Het was alsof we de hele proef met elkaar konden praten. Zo fijn stond hij er aan en reageerde hij op de hulpen.”

Read more

WK-jury over Henkie: 'We vinden het een superpaard'

De Wereldkampioenschappen voor jonge dressuurpaarden begonnen fantastisch voor de zesjarige Henkie (Alexandro P x Upperville). De hengst van Jaap van den Berg, Aris van Manen en Joop van Uytert liep naar de tweede plaats in de kwalificatie. Aan de finaleproef begon hij nog een slag beter, maar voor de wissel trad een fikse storing op. Ondanks die storing werd hij nog steeds 8ste van de wereld, met mooi commentaar van de jury!

Read more

Goodman RWP groeit er steeds meer in

De zevenjarige Goodman RWP (Jazz x Lancet) groeit er steeds meer in. De ruin van Herbert Jerich viel met 74,536% (14e plaats) net buiten de boot in de kwalifcatie en kwam weer naar een dikke 74%-score (74,093%) in de kleine finale. Dat was niet genoeg voor de finale, maar Adelinde is uitermate tevreden met de Jazz-zoon: "Met Goodman ben ik heel blij. Met zijn ervaring, eigenlijk geen ervaring, deed hij het super."

Read more

Brons voor Aqiedo op NK Dressuur

Na een mooie Grand Prix (73,717%) en een weergaloze kür (79%) liep Aqiedo naar de bronzen plak op het NK Dressuur in Ermelo. De stijgende lijn die Aqiedo al eerder in het buitenseizoen (Rotterdam en Falsterbo) liet zien zette zich door in Ermelo én er is nog veel lucht naar boven. “Ik ben heel blij met brons”, zegt Adelinde. “Aqiedo liep super goed. Hij heeft de laatste tijd mega de stijgende lijn te pakken."

Read more