WELKOM!

Ik ben Adelinde en ik heb mijn stallen in Nijkerk, op Landgoed Balkenschoten. Het paard waar ik alles aan te danken heb is Jerich Parzival. Sinds 2002 rijd ik hem en met hulp van mijn team – waaronder eerst Johan Hamminga en later Sjef Jansen – zijn we met vallen en opstaan een eind gekomen. Londen 2012 – Olympisch zilver -  was zeker een hoogtepunt! Lees verder

 

Dik 73% voor Intermédiare II-debuut Fleau de Baian

Fleau de Baian (Jazz x Ulft) bouwde met Adelinde al een indrukwekkende erelijst op. Daaronder kampioen in het ZZ-Zwaar, kampioen in de Lichte Tour, een hattrick bij hun internationale debuut in Saumur en zevende in de finale van het WK Jonge Paarden. Maar het volle broertje van Parzival heeft nog meer in zijn mars. Dat bewees hij op de Subtopwedstrijd in Nunspeet. Daar debuteerde het duo in de Intermédiaire II met de veelbelovende score van 73,750%.

Read more

Kayne scoort met veulens en in Pavo Cup

De vierjarige hengst Kayne (Governor x Rousseau) maakte onder Adelinde zijn debuut in de sport met deelname aan de Pavo Cup. De bruine hengst van Gerard Korbeld en Adelinde hoorde tot de beste twintig dressuurpaarden van zijn jaargang en haalde in de finale 81,6 punten. 

Read more

WK Ermelo: Henkie beste zevenjarige Nederlandse dressuurpaard

Henkie (Alexandro P x Upperville) was al voor het vierde jaar op rij op de Wereldkampioenschappen voor jonge dressuurpaarden in Ermelo. In het kampioenschap voor zevenjarigen werd hij met 81,18% zesde. Zowel in de kwalificatie als in de finale kreeg Henkie een rits 9's van de jury en opnieuw was hij het beste dressuurpaard van zijn jaargang. 

Read more

Zephyr opgenomen in A-kader en reserve voor EK

De door Adelindes ouders gefokte Zephyr (Jazz x Farmer) liep in twee maanden tijd drie Olympische kaderscores bij elkaar en is dus nu opgenomen in het hoogste kader van de KNHS. De vijftienjarige ruin behaalde zijn laatste A-kaderscore op het CHIO Aken, waar hij met Adelinde de beste scores voor Nederland neerzette. Na Aken wees bondscoach Alex van Silfhout de combinatie aan als reserve voor het EK. 

Read more