WELKOM!

Ik ben Adelinde en ik heb mijn stallen in Nijkerk, op Landgoed Balkenschoten. Het paard waar ik alles aan te danken heb is Jerich Parzival. Sinds 2002 rijd ik hem en met hulp van mijn team – waaronder eerst Johan Hamminga en later Sjef Jansen – zijn we met vallen en opstaan een eind gekomen. Londen 2012 – Olympisch zilver -  was zeker een hoogtepunt! Lees verder

 

Governor redt kampioenschap in eigen huis met zilver

Nog geen enkele medaille voor Nederland tot de WK-finale van de zesjarigen. Governor en Adelinde zorgden er met een topproef voor dat de eer van Nederland toch nog gered werd met een zilveren medaille (met een 9,06 gemiddeld!). Na afloop vertelt Adelinde: “Ik had in de kwalificatie redelijk safe gereden en dacht, als ik iets wil bereiken dat moet ik er een extra schepje boven doen. Ik heb met Governor vandaag risico genomen, ben er  vol voor gegaan en het is gelukt!”

Read more

Henkie beste Nederlandse paard in extreem kwaliteitsvolle finale vijfjarigen

De KWPN en Oldenburgs goedgekeurde hengst Henkie (v. Alexandro P) pakte direct in de eerste kwalificatie een ticket voor de finale en werd uiteindelijk (gedeeld) zesde op het Wereldkampioenschap voor vijfjarige dressuurpaarden. Een bijzondere prestatie, want volgens velen was de kwaliteit in geen jaargang zo hoog als bij de vijfjarigen in Ermelo. 

Read more

Fleau de Baian zevende in WK-finale

De Wereldkampioenschappen voor jonge dressuurpaarden in Ermelo waren zeer succesvol voor Adelinde. Met alle drie de paarden waarmee ze Nederland vertegenwoordigde haalde ze direct in de kwalificatieronde de finale. In de eerste finale, die voor de zevenjarigen, werd Adelinde zevende met Fleau de Baian met een totaal van 77,76%. 

Read more

Zephyr 6e in Kür NK: 'Super gaaf voor m'n ouders'

Met de door Adelindes ouders, Wim en Geesina, gefokte Zephyr (Jazz x Farmer) werd Adelinde in de finale van het NK dressuur voor senioren zesde in de kür met een mooie score van 75,445%. "Ik vind het vooral super gaaf voor m'n pap en mam, de trotse fokkers", vertelt Adelinde. Uiteraard zaten Wim en Geesina (zoals elke wedstrijd van Adelinde) op de tribune te kijken naar de verrichtingen van Adelinde en hun fokproduct. 

Read more