WELKOM!

Ik ben Adelinde en ik heb mijn stallen in Nijkerk, op Landgoed Balkenschoten. Het paard waar ik alles aan te danken heb is Jerich Parzival. Sinds 2002 rijd ik hem en met hulp van mijn team – waaronder eerst Johan Hamminga en later Sjef Jansen – zijn we met vallen en opstaan een eind gekomen. Londen 2012 – Olympisch zilver -  was zeker een hoogtepunt! Lees verder

 

Governor naar Deense hengstenkeuring

Governor (Totilas uit de volle zus van Parzival) is al goedgekeurd bij het KWPN en Oldenburg. In maart gaat Adelinde hem ook op de hengstenkeuring in Herning voorstellen met een Deens dekbrevet als doel. Met zijn staat van dienst en afstamming maakt Governor een grote kans op het Deense dekbrevet.

Read more

Afscheid Parzival op Indoor Brabant

Tijdens de 50e editie van Indoor Brabant zal de Nederlandse dressuurlegende Jerich Parzival afscheid nemen van de internationale topsport. De imposante, inmiddels 20-jarige, ruin en dressuuramazone Adelinde Cornelissen zullen nog eenmaal samen te zien zijn voor het grote publiek. Het officiële afscheid zal plaatsvinden in de Brabanthal op zaterdag 11 maart rond 15.30 uur in de pauze van de World Cup Dressage Freestyle.

Read more

Fleau de Baian goedgekeurd in Oldenburg

De volle broer van Parzival, Fleau de Baian (Jazz x Ulft), is nu ook goedgekeurd in Oldenburg. De zevenjarige hengst die onder Adelinde alleen nog maar scores boven de 70 procent haalde in het ZZ-Zwaar was al eerder goedgekeurd bij het AES. 

Read more

Oldenburg past reglement aan om Henkie te erkennen

Het Oldenburger Verband heeft het afgelopen najaar haar regelementen aangepast om Henkie te kunnen erkennen voor Oldenburg. Omdat Henkie een Gelderse hengst is, kon hij vanwege de Oldenburger reglementen nog niet eerder worden erkend. Speciaal voor Henkie werden de reglementen aangepast en nu mag Henkie ook Oldenburger merries dekken. 

Read more